beats by dre cheap

DVOPEK

Ovaj naziv mi je uvijek bio zanimljiv DVOPEK. Nakon krace pauze od kuhanja i svega ostalog i jednog finog odmora u Bosni po povratku kuci od silnog uzbudjenja zaboravila sam gdje se nalaze i case u kuhinji:) U subotu odmah po dolasku prijatelji su mi pripremili jedan rucak iznenadjenja gdje sam odmah pokupila nove recepte i jucer ih odmah isprobala. Jedan od njih je i ovaj koji cu nadam se cesce praviti kada dodju ove ljetnje vrucine jer je zasitan i jako jako osvjezavajuci i posluzuje se hladan. Ja sam uz njega spremila supicu i salatu i bilo je dovoljno kao obrok a vi ga mozete praviti i kao predjelo. Znaci potrebno je 1 PAKET DVOPEKA 3-4 PATLIDZANA 3-4 CRVENE PAPRIKE CEHNO BIJELOG LUKA KASIKA MAJONEZE JOGURT PRIPREMA: Patlidzane i paprike ispecite na vatri. Po standardnoj proceduri stavite u vrecicu kada se malo ohlade oljustite koru te ih prvo sitno isjeckajte a zatim dodatno izgnjecite viljuskom, dodajte kasikicu maslinovog ulja i malo soli. Po tepsiji poredajte kriske dvopeka, premazite ih smjesom od patlidzana i paprika. Ja sam jogurt koristila naspram tepsije znaci ako je veca tepsija stavljate i vise jogurta. Jogurt majonezu i narendani bijeli luk dobro umijesati i preliti preko patlidzana i paprika. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi. Ja sam napravila ujutro i drzala u frizderu a posluzila poslije podne znaci nekoliko sati da dvopek omeksa. Prijatno Afiyet olsun

Turska kuhinja
http://bosforrecepti.blogger.ba
07/05/2013 11:21