beats by dre cheap

Krem supa od lece

U Turskoj se zove mercimek corba i jako je popularna. U restoranima je prva na listi au kucnoj radinosti se sedmicno barem jednom sprema odlicnog je ukusa. Najcesce se sprema od scvene lece moze i od zute ali je malo teze pronaci. S obzirom da se leca malo teze kuha ja to sve skupa stavim u pretis lonac i za 15 minuta supa je gotova. POTREBNI SASTOJCI: 2 CASE CRVENE LECE 3 KASIKE ULJA 2 LUKA 2 KROMPIRA SREDNEJ VELICINE 2 MRKVE 8 CASA VODE ( vrele vode) 2 KASIKA MASLACA 2 KASIKA BRASNA ( AKO KUHATE U OBICNOJ SERPI) SOK OD POLA LIMUNA SO PRIPREMA: Lece operite i ostavite da se dobro ocijedi. Za to vrijeme svo povrce operite ocistite i isijecite na malo vece komade. Lece stavite u serpu dodajte povrce, ulje, so te kuhajte dok svi sastojci dobro ne omeksaju. U tavi zaprzite maslac i brasno te kada je povrce gotovo dodajte mu zaprsku od brasna i mijesajte jos 5 minuta, dodajte i sok od limuna. Serpu skinite s vatre sacekajte minutu dvije is mikserom ili blenderom sve dobro izmiksajte sve dok ne dobijete finu kremu. Ako je pregusto dodajte malo vode i ponovo vratite na vatru da prokuha. Po zelji prilikom posluzivanja mozete dodati jos malo soka od limuna. Prijatno Afijet olsun PS Ovako pripremljena supa ce biti zute boje a ako zelite mozete dodati i kasiku sosa od paradajza i boja ce biti blago crvena ukus se drasticno ne mijenja ali ako je pravite cesto kao ja malo za promjenu dodajte sos paradajz ili malo mente.

Turska kuhinja
http://bosforrecepti.blogger.ba
02/04/2013 11:11