beats by dre cheap

Japrak sarma

Ova sarma ima i kod nas ali ne sjecam se da sam je ikada pravila po nasem receptu pa i ne znam mozda je recept isti. Ovdje se listovi od grozdja prodaju a vi ako koristite svjeze lisce prvo ga malo obarite u slanoj vodi dobro operite i ocijedite. POTREBNI SASTOJCI: 3 LUKA 2 CASE RIZE POLA CASE MASLINOVOG ULJA 2 LIMONA 2-3 KASIKE MENTE PO JEDNA KASIKICA CRNOG BIBERA SOLI I VEGETE 1,5 CASA VODE 2 KOCKE SECERA PRIPREMA: Na maslinovom ulja dinstati sitno nasjeckani luk, dodati rizu, sok od limuna, secer, so i 1.5 casu vode te ostaviti na laganoj vatri da voda ukuha. Dodati sve ostale zacine promijesati poklopiti i ostaviti da se ohladi. Ako koristite spremne listove oprati ih 3-4 puta u vreloj vodi. Na sredinu svakog lista stavljamo jednu kasikicu spremljene smjese krajeve povijemo prema unutra i zarolamo sarmu te redamo u serpu. Sto sitnije zavijete to je bolje. Na spremljene sarme stavite jedan tanjir dodajte pola case maslinovog ulja ako zelite 2 -3 kriske limuna mozete dodati 2 case vode poklopite i kuhajte kada prokuha prvi put vatru smanjiti i kuhati jos 30 minuta ako se voda ukuhala dodati jos malo i nastaviti sa kuhanjem. Prijatno Afiyet olsun

Turska kuhinja
http://bosforrecepti.blogger.ba
02/04/2013 10:22