beats by dre cheap

Riza sa mesom

U Turskoj imam osjecaj da se svaki drugi treci dan pravi riza. Kod nas se npr. stavi u tepsiju preko piletina i zapece odnedavno se pocelo praktikovati riza kao prilog nekom drugom jelu i kao rizoto. Medjutim ovdje je riza sastavni dio kuhinje najcesce svaka kuca kupuje rizu na vrecu kao sto se kod nas kupuje brasno ali zaista ima jako puno nacina kako je spremiti mozete je posluzivati kao prilog nekom drugom jelu ili kao glavnu jelo mozete napraviti supu od rize ma moze sve:) POTREBNI SASTOJCI: 200GR. MESA BEZ KOSTI 2 CASE RIZE 3 CASE VRUCE VODE 2-3 KASIKE MASLACA 1 LUK SO BIBER JEDNA KNOR KOCKA ZA SUPE PRIPREMA: MESO ISIJECITE NA MANJE KOCKICE. LUK SITNO ISJECKAJTE I DINSTAJTE NA MASLACU SVE DOK NE DOBIJE ROZE BOJU. DODAJTE MESO I VODE KOLIKO DA PREKRIJE MESO POKLOPITE I PUSTITE DA KUHA NA LAGANOJ VATRI 5-10 MINUTA. KADA JE MESO OMEKSALO I VODA SE UKUHALA DODAJTE OPRANU RIZU KNOR KOCKU SO BIBER TE 3 CASE VRUCE VODE. 2-3 MINUTE KUHAJTE NA JAKOJ VATRI A ZATIM SMANJITE. KADA JE SE SVA VODA UKUHALA I POTPUNO NESTALA RIZA JE GOTOVA I SPREMNA ZA POSLUCIVANJE. PRIJATNO AFIYET OLSUN

Turska kuhinja
http://bosforrecepti.blogger.ba
30/03/2013 12:51