Turska kuhinja

hoş geldiniz


30.03.2013.

Kriske sa sirom

Nedjelju volim samo zbog dorucka tada covjek onako svega po malo stavi na sto i polako uziva sto u hrani sto u cinjenici da je slobodan dan:) ako imate stari hljeb nemojte ga bacati mozete od njega napraviti ukusne zalogajcice koji divno mirisu jako su ukusni i hraskavi i odlicno idu uz caj. POTREBNI SASTOJCI: SA BIJELIM SIROM 100 GR. BIJELOG SIRA 1 ZELENA PAPRIKA KASIKICA ORIGANA ILI SVJEZEG PERSUNA SA TRAPIST SIROM 100 GR. SIRA TRAPISTA 3 KRISKE SALAME TEPSIJU U KOJOJ CETE PECI PREMAZITE SA KASIKOM SOS PARADAJZA I KASIKOM MASLINOVOG ULJA. NA SVAKU KRISKU HLJEBA MOZETE STAVITI I KRISKU PARADAJZA. PRIPREMA: HLJEB ISJECI NA KRISKE. MOZETE NAPRAVITI OBJE SMJESE SA SIROM ILI SAMO JEDNU. KRISKE POREDAJTE PO TEPSIJI I SVAKU PREMAZITE SPREMLJENOM SMJESOM. RERNU ZAGRIJTE NA 250C I PECITE SVE DOK FINO NE ZARUMENI. POSLUZITE TOPLO. PRIJATNO AFIYET OLSUN